Even voorstellen: Wilna Wind

Op 14 oktober 2021 is mevrouw Wilna Wind geïnstalleerd als commissielid voor de PvdA/GroenLinks-fractie in de gemeenteraad van Wijdemeren.

Hieronder stelt zij zich voor: 

Ik ben geboren in een dorpje in Overijssel. We gingen altijd op vakantie naar “de plassen”, elk jaar een week. In een huisje bij “tante Floor” op het Moleneind, naar Nederhorst den Berg, Ankeveen of op de camping achter Heineke in Loosdrecht. Zo heb ik ontdekt dat onze gemeente de mooiste van het land is en besloten dat ik daar later graag wilde wonen. En dat is gelukt. In 1991 konden mijn Hans en ik een piepklein oud houten huisje op palen kopen in het natuurgebied achter de Zuwe in Kortenhoef, tien jaar later waren we zo gelukkig om de ark-met-woonvergunning van de buren te kunnen kopen.

Groot geworden in een CHU-gezin, gekozen voor de PvdA, inmiddels al bijna 30 jaar lid. Trouw, maar niet kritiekloos. Het kan altijd beter.

Dat geldt ook voor onze gemeente. In onze afdeling wordt nu hard gewerkt aan het verkiezingsprogramma. Meer betaalbare huizen, goede voorzieningen om naar school te gaan en te werken, bereikbaar en zuinig op onze omgeving. 

Ik ben heel jong gaan werken, mijn eerste baan was verkoopster bij V&D. Met enige omzwervingen werd ik griffier van de universiteitsraad in Utrecht, later vakbondsbestuurder bij de FNV, consultant bij Berenschot en mijn laatste fulltime baan was directeur van de Patiëntenfederatie. Nu doe ik een aantal dingen in de zorgsector en ben ik lid van de Ondernemingskamer van de rechtbank Amsterdam.

En nu ga ik dus aan de slag in de lokale politiek. Samen met de PvdA/GroenLinks-collega’s en andere partijen ons best doen voor onze inwoners, oud en jong, werkend en niet(meer) werkend én voor onze natuur.

Dat gaat natuurlijk het best als u ons voedt met vragen, plannen, ideeën en desnoods kritiek.

Ik ga heel graag met u in gesprek.

Foto gemaakt door Douwe van Essen

Neem contact op met Wilna