Even voorstellen: Nelleke Degenhart

Vanaf 7 mei jongstleden ben ik officieel fractiemedewerker van de gecombineerde fractie PvdA-GroenLinks.  De hoogste tijd om mezelf voor te stellen!

Oorspronkelijk kom ik uit een piepklein dorpje in Groningen; Wagenborgen. Maar daar hoor je eigenlijk helemaal niks meer van 😉  Na mijn studie aan de Sociale Academie in Amsterdam in Hilversum terecht gekomen, 16 jaar in het centrum gewoond. Altijd het verlangen gehad om weer in een dorp te wonen, het verlangen om mijn jongens  (12&13) op te laten groeien in een dorp en die wens is uitgekomen, vanaf 25 januari 2020 wonen we in Loosdrecht aan de Rading (richting de voetbalvelden van Victoria)

In het dagelijks leven ben ik werkzaam in de hulpverlening, de laatste twee jaar specifiek jeugdhulpverlening op een grote ROC. Bij de voetbalclub Altius ben ik  vertrouwenspersoon en daarnaast als vrijwilliger actief bij het PvdA Ombudsteam in Hilversum (3 avonden per maand).

Ik kom uit een echt PvdA nest. Ik denk dat als je vanaf zijlijn toekijkt en eens in de vier jaar gaat stemmen dat je niet alles uit de kast haalt. We hebben volgens mij echt iedereen nodig om mee te helpen Nederland socialer , eerlijker en duurzamer te maken.   Er is nog steeds grote toename van economische en sociale ongelijkheid.

Toen het kabinet voor de derde keer kort achter elkaar viel in 2012 ben ik actief geworden bij de PvdA. Eerst als fractiemedewerker, later als raadslid (2014-2018)  en daarna als lid van het PvdA bestuur.

Mijn portefeuille in de raad van Hilversum was het sociaal domein, dat is ook het terrein waar ik me het meest in thuis voel. De combinatie van en in het werkveld werken en mee mogen denken over hoe wij het domein in Hilversum wilden inrichten (decentralisatie 2015) maakten  voor mij mijn raadsperiode zeer interessant.

Ook kan je als raadslid dingen voor elkaar krijgen die lastiger voor elkaar te krijgen zijn als burger. Zo is het mij gelukt om Hilversum, en de regio te bewegen om het AZC Crailo te heropenen.

Op 7 mei jl ben ik beëdigd door burgemeester Larson. Vorige week donderdag heb ik mijn eerste motie ingediend. Ik vind het werkelijk niet goed te praten dat onze regering niet bereid is om 500 weeskinderen uit de Griekse vluchtelingenkampen te halen. Deze weeskinderen leven onder erbarmelijke toestanden in die kampen. Ieder mens heeft recht op een fatsoenlijk bestaan, solidariteit stopt niet bij een landsgrens. Het gaat hier ook nog eens om onschuldige weerloze kinderen. Als fractiemedewerker mag jezelf niet een motie verdedigen in de raad, dat heeft Stan voor mij gedaan…en hoe…..de motie is aangenomen  met 15 voor en 4 tegen!  De raad van Wijdemeren geeft daarmee een signaal af naar Den Haag dat wij vinden dat ze deze 500 kinderen op moeten halen. Ik ben heel blij dat de motie is aangenomen, ik hoop dat alle Nederlandse gemeenten dit signaal aan Den Haag geven!

Stan en Ram zijn zeer bevlogen en ervaren raadsleden. Het is erg jammer dat Sandra verhuisd is, graag had ik van haar nog dingen willen leren. Ik vind het fijn dat ik de fractie mag ondersteunen en ik heb er zin in!

Graag tot een keer ziens,

Groet!

Nelleke

Neem contact op met Nelleke