Wat gebeurde er vrijdagavond 22 juni om 19.00 uur bij De Beukenhof ?

Daar vond de start plaats van een wandeling van een groepje PvdA-ers en Groen Llinksers, die mee mochten met de heer Jacob Doets voor een tochtje door de Ster van Loosdrecht.

Een jaarlijks gebruik,  onder de titel  ’rood-groene wandeling’,  een wandeling van leden en sympathisanten  van de PvdA en Groen Links Wijdemeren in de wonderschone omgeving van Wijdemeren. Om weer te zien en te waarderen hoe mooi wij wonen, en hoe kwetsbaar dit gebied is.

Deze wandeling was echt een buitenkansje, want het gebied is normaliter niet vrij toegankelijk. De familie  Doets woont al vele jaren aan de Ster.                                           Jacob is er geboren en getogen. En wist er ook  heel veel van !

Jacob nam ons mee over een weiland achter De Beukenhof naar de Drecht, waar alle landpunten van de Ster bijeenkomen. De Ster kent vele particuliere grondeigenaren en hun gronden komen te samen in het laagste gedeelte, ook wel “de Ster”genaamd.                Het beste kun je dat zien met behulp van een luchtfoto.

Onderweg bezochten we een Dassenburcht.  Helaas hebben we geen das “in het echt”mogen aanschouwen.  Maar het was fijn te horen dat het goed gaat met de das in de Ster,  en eigenlijk in heel Nederland. Vanaf de Drecht liepen we via een andere kavel naar kasteel Museum Sypesteyn alwaar we nog een drankje hebben genuttigd.

Het was geen lange wandeling in kilometers, maar we waren wel anderhalf uur onderweg. Jacob Doets gaf ons op een leuke en  ontspannen wijze interessante informatie over het gebied en hoe de vele grondeigenaren  de kwaliteit van het gebied willen behouden en verbeteren.  Wel of niet bemesten ?  En, zo ja, met welke mest ?       Wel of geen koeien in het gebied ? Et cetera.

Vanaf deze plaats willen wij de heer Doets hier nogmaals voor bedanken, We hebben genoten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *