Waarnemend burgemeester en campagne Tweede Kamerverkiezingen

Beste mensen,

We hadden vorige week beloofd een update te geven. Voor degenen die de lokale en regionale pers volgen, is het inmiddels al weer oud nieuws, maar toch een kort bericht.

Twee belangrijke zaken: de Commissaris van de Koning heeft ons woensdag laten weten dat hij een waarnemer heeft aangewezen naar aanleiding van de ziekmelding van burgemeester Larson. De heer Charlie Aptroot zal voorlopig de taken van de burgemeester waarnemen. We zijn tevreden over het feit dat de Commissaris zo vlug actie heeft ondernomen. 

Op 5 oktober nam de gemeenteraad het definitieve besluit tot bestuurlijke fusie. Dat betekent dat de verkennende gesprekken met omliggende gemeenten kunnen beginnen onder leiding van de heer Aptroot. De oorspronkelijke planning van het College was om hiermee op 6 oktober al te starten maar dat wordt dus een paar weken later. De raad zal de komende weken een verbeterde en op onze gemeente toegesneden uitgangspuntennotitie maken. Uiteraard zullen we daarin de belangrijkste zaken uit ons programma en de input die we kregen van de inwoners betrekken. 

Mocht u nog suggesties hebben, u weet ons te vinden.

En dan komt natuurlijk de campagne voor de komende Tweede Kamerverkiezingen er aan. We zullen vanaf eind oktober in onze dorpen te vinden zijn. Zin om mee te helpen? Laat het weten. En anders hopen we jullie ergens onderweg te ontmoeten voor vragen, opmerkingen en de broodnodig morele steun.

Hartelijke groet namens fractie en bestuur,

Wilna Wind,
Fractievoorzitter 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *