Uitnodiging debat: de toekomst van de jeugdzorg

GroenLinks Hilversum en PvdA/GroenLinks Wijdemeren staan op donderdag 20 juni stil bij de situatie in de jeugdzorg. Sinds 2015 is deze zorg een taak van de gemeentes maar veel gemeenten worstelen met de hoge kosten en de kwaliteit van de zorg. Wat heeft vier jaar jeugdzorg bij gemeenten opgeleverd? En wat moet er in de toekomst gebeuren? Deelnemers aan het debat zijn onder andere Cor Anneveldt (Hoofd Bedrijfsvoering GGZ Fornhese), Johan Vroegindeweij (directeur van samenwerkingsverband Unita) en Marlies van Loon (Bestuurder Youké). De bijeenkomst wordt gehouden in de infoschuur ’t Gooi (Naarderweg 103) en begint om 19.30 uur.

Voor twee derde van de gemeenten in Nederland vormen de kosten van de jeugdzorg een probleem, tientallen gemeenten zijn gedwongen om te bezuinigen, omdat ze de kosten niet langer kunnen betalen. Bij elkaar hebben de gemeenten hun budget voor jeugdzorg overschreden met meer dan 600 miljoen euro. Daarnaast zijn er ook zorgen over de kwaliteit van de jeugdzorg. Zorginstelling hebben te maken met hoge administratieve lasten, personeelstekort, een hoog ziekteverzuim en zijn vanwege contante bezuinigingen meer bezig met overleven dan met de beste mogelijk zorg bieden.

Door de jeugdzorg bij gemeenten neer te leggen moest de zorg effectiever en dichter bij de inwoners georganiseerd gaan worden. Niet meer 20 verschillende hulpverleners op één gezin zonder afstemming maar 1 gezin met 1 regisseur. Lukt het de gemeenten in het Gooi daadwerkelijk om de jeugdzorg beter te organiseren? Kan meer inzet op preventie van problemen helpen om de kosten van de zorg te drukken en de kwaliteit te verbeteren? Kortom, genoeg om over te praten!

Programma

19.30 -20.00 uur inloop

22.00 uur einde

Contact over het debat verloopt via: Arie Poels, fractielid GroenLinks Hilversum, 06 57139985 of Sandra van Rijkom, fractielid PvdA/GroenLinks Wijdemeren, 06 83532708.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *