Reacties van inwoners op OV-concessie 2021

Naar aanleiding van ons artikel en bericht in het Weekblad Wijdemeren over het behoud van het openbaar vervoer in onze gemeente zijn er een flink aantal reacties binnengekomen bij ons. Meerdere bezorgde inwoners deelden hun zorgen met ons over het mogelijk verdwijnen van een aantal buslijnen in Wijdemeren.

Onder de bezorgde inwoners waren moeders die zich zorgen maakte over het vervoer van en naar school van hun kinderen, jonge werkende mensen die de bus nodig hadden om op tijd op hun werk te zijn en ouderen die zich zorgen maken om hun mobiliteit wanneer er mogelijk geen busvervoer meer is in de regio. Het onderwerp leeft dus erg in de gemeente en daarom is het ook zo van belang dat de wensen en eisen van de inwoners gehoord worden en overgebracht naar de regio. Wij gaan hiervoor ons best doen. Want dit soort zorgen moeten gehoord worden, ze geven namelijk het belang aan van het openbaar vervoer voor een gemeente zoals Wijdemeren. Wijdemeren is een gemeente waar het dichtstbijzijnde knooppunt (NS- en busstation) meer dan 2.3 kilometer fietsen is. Goed busvervoer is daarom een must voor de bereikbaarheid van onze gemeente.

Wat kunt u de komende tijd verwachten rondom de OV-concessie 2021? Op 24 januari is er een eerste bijeenkomst voor de raad over de OV-concessie 2021, waarin de gemeenteraad van Wijdemeren wordt ingelicht over de procedure, planning en inhoud van de concessie. Vervolgens is er in de commissie R&E van 13 februari de mogelijkheid om de zienswijze op Nota van uitgangspunten formeel vast te leggen. Op 12 maart wordt het Plan van eisen vastgesteld door de provinciale staten. Om ervoor te zorgen dat u, uw mening kan geven over dit plan van eisen  organiseert de gemeente op 28 maart een inwonersbijeenkomst.

Wij zullen u hierover via de website op de hoogte houden.

Bedankt voor alle reacties, we komen bij jullie terug.

Max Schouten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *