Profiel voor de nieuwe wethouder

Dinsdag 23 mei heeft Maarten Hoelscher zijn wethouderschap vanwege privé omstandigheden neergelegd. Dit betekent dat de PvdA/GroenLinks Wijdemeren op zoek is naar een opvolger. Vanaf nu is de vacature opengesteld en kan er gesolliciteerd worden. 

Potentiële kandidaat-wethouders kunnen zich met een motivatiebrief en curriculum vitae tot zondag 25 juni a.s. melden bij Lia Moote, voorzitter sollicitatiecommissie PvdA/GroenLinks Wijdemeren: liamoote@hetnet.nl  0651693525 én Henrieke Abrahamse, lid van de sollicitatiecommissie: henriekeabrahamse@ziggo.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 28 juni a.s. Hieronder het profiel waar de kandidaat wethouder aan dient te voldoen.

Profiel

Wij zijn op zoek naar een bestuurder voor 0,8 fte, ervaren en bekend met de portefeuilles sociaal domein, duurzaamheid en volkshuisvesting, die direct aan de slag kan en in het team van wethouders past.

We gaan ervan uit dat de wethouder in de lijn van de idealen van de PvdA en GroenLinks de grote uitdagingen waar Wijdemeren voor staat, voortvarend kan oppakken.

We zoeken iemand met kennis van en gevoel voor maatschappelijke vraagstukken, die goed kan luisteren en zich kan voegen naar de situatie waarin Wijdemeren verkeert.

Iemand die als wethouder in staat is allianties aan te gaan met inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties en beseft dat zij/hij onder een vergrootglas komt te liggen bij de media. 

Wijdemeren heeft een wethouder nodig die de verbinding zoekt en met geduld en wijsheid de problematiek tegemoet treedt. Zij/hij dient het coalitieakkoord te onderschrijven en bereid te zijn dit uit te dragen. Iemand die in staat is daarvoor draagvlak te creëren en dit om te zetten in effectief beleid. 

Aantoonbare bestuurlijke ervaring, maatschappelijke betrokkenheid en een uitstekend analytisch vermogen zijn in de gegeven situatie noodzakelijk. We verwachten dat zij/hij plezier heeft in samenwerking met uiteenlopende partijen en sensitief is in de communicatie met de verschillende gremia.

Herkent u zichzelf in bovenstaand profiel, dan gaan we graag met u in gesprek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *