Openbaar vervoer in Wijdemeren

Openbaar vervoer is ontzettend belangrijk voor Wijdemeren omdat het ons verbind met Hilversum, Bussum en Weesp, maar ook omdat het ervoor zorgt dat we van bijvoorbeeld van Loosdrecht naar Nederhorst den Berg kunnen gaan. Daarnaast maken vooral jongere en ouderen veel gebruik van de bussen. Jongeren om naar school te gaan en ouderen om bezoekjes af te leggen aan de supermarkt of bij vrienden en kennissen. Ontzettend belangrijk dus dat er bussen rijden.

Echter is dit niet vanzelfsprekend, want in 2021 word het busvervoer in de regio Gooi en Vecht opnieuw aanbesteed en kunnen verschillende partijen weer een gooi doen naar de vervoersrechten in onze gemeente. Hiervoor is het belangrijke dat onze wensen worden gehoord in de regio. Dit is een taak van het college en de wethouder, maar hier maak ik mij zorgen over.

Het enige wat het college zegt over vervoer in de regio is dat zij zich regionaal inzet voor een light-rail verbinding met Amsterdam en Hilversum, waar wij dan ‘misschien’ een halte bij krijgen. Er wordt met niet gezegd hoe dit college zich gaat inzetten voor het behoud van het zo belangrijke busvervoer in de gemeente. Dat is extra zorgelijk omdat er z’n belangrijke periode aankomt voor het vervoer in onze regio.

Hierover heb ik vragen gesteld aan het college waarin ik vraag wat de visie is van het college over het busvervoer in de regio. Wat doet het college op dit moment eraan dat onze wensen, wat eigenlijk eisen zijn voor een bereikbaar Wijdemeren, gehoord worden in de regio?

Ik ben bang dat wij ondergesneeuwd raken als het gaat op busvervoer in de regio. Nu zijn wij al een gemeente waar 0% van onze inwoners binnen een straal van 2500 meter van een zogenaamd knooppunt vandaan woont. Een knooppunt is een station of bushalte waar veel lijnen samenkomen en als verbindingspunt geld voor de hele regio. Terwijl het percentage in de regio Gooi en Vecht verder ruim 90% is. Als we niet oppassen raken we ook nog is de lijnen 105 en de 106 kwijt en dan zijn wel helemaal nergens meer.

Maak jij je nou net als ik zorgen dat je straks de bus niet meer kan pakken? Stuur mij dan een mail op max.schouten18@hotmail.nl en dan zal ik ervoor zorgen dat al de mails bij de wethouder komen. Want we mogen het niet laten gebeuren dat het dromen over een light-rail veranderd in het dromen over een bus.

Max Schouten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *