Nieuwe wethouder Maarten Hoelscher voorgesteld aan de gemeenteraad

Aan de gemeenteraad van Wijdemeren 

De fractie van PvdA-GroenLinks is blij te kunnen meedelen dat zij in Maarten Hoelscher een kandidaat-wethouder heeft gevonden. Wij dragen hem zo snel mogelijk voor aan de raad van de gemeente Wijdemeren ter benoeming. Zoals gebruikelijk wordt de procedure gestart voor een toetsing op integriteit.

Maarten Hoelscher woont in Huizen en was de vorige raadsperiode (2018-2022) PvdA-wethouder sociaal domein in diezelfde gemeente. Daarvoor was hij daar twaalf jaar raadslid waarvan negen jaar fractievoorzitter, de functie die hij sinds de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen weer bekleed. Maarten is 53 jaar, vader van vier kinderen, woont samen met Gert Jan en is zowel lid van de Partij van de Arbeid als van GroenLinks.

Hij zal de raad om ontheffing van het woonplaatsbeginsel verzoeken.

Maarten maakt zo spoedig mogelijk kennis met zijn collega’s in het college en zal zich op korte termijn voorstellen aan de leden van de raad, het ambtelijk apparaat, als ook aan allerlei vertegenwoordigers van maatschappelijke partijen in zijn portefeuille.

Het is de verwachting dat Maarten, gelet op zijn ervaring binnen het sociaal domein en bekendheid met de regio, snel is ingewerkt. Hij kijkt er naar uit samen met college, raad en medewerkers van de gemeente aan de slag te gaan om de uitdagingen waar de gemeente voor staat het hoofd te bieden.

Namens de fractie PvdA-GroenLinks,

Wilna Wind,
Fractievoorzitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *