Kom op 17 juni naar de ledenvergadering over de herindeling Wijdemeren

Beste mensen,

Na een lang voorbereidingsproces met de gemeenteraad en de buurgemeenten Gooise Meren en Hilversum heeft het College van B&W op 4 juni een voorstel naar de gemeenteraad gestuurd om te gaan fuseren met Hilversum. Het voorstel is voorzien van een groot pak stukken dat we de komende weken gaan bestuderen en bespreken. De stukken zijn te vinden op de site van onze gemeente onder “toekomst Wijdemeren”. In de vergadering van 10 juli zal de gemeenteraad een besluit nemen.

PvdA/GroenLinks heeft al jaren in haar verkiezingsprogramma opgenomen dat we een fusie noodzakelijk vinden. De dienstverlening aan onze inwoners is onvoldoende, de lokale lasten zijn te hoog en we zijn simpelweg als zelfstandige gemeente niet in staat om de gemeente goed te besturen.

Het gaat er nu om de meerwaarde van een fusie te realiseren. Door goede afspraken te maken over het sociaal domein, over de lokale lasten, over voldoende zeggenschap voor onze inwoners en tal van andere zaken.
Dat proces zal de nodige tijd in beslag nemen.

We willen onze inzet graag met u bespreken en uw mening horen. 

Daarom nodigen we u van harte uit voor een ledenvergadering op maandag 17 juni om 20.00 uur in De Oude School in Kortenhoef.

We hopen u dan te ontmoeten!

Mede namens de fractie,

Lia Moote,
Voorzitter van het bestuur PvdA/GroenLinks Wijdemeren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *