Interpellatiedebat

Zo langzamerhand komt de actuele informatie over de financiële situatie in onze gemeente boven water. Het College van Burgemeester en wethouders stuurt af en toe een brief. Soms roept de zeer bescheiden informatie nog meer vragen op. Hoe dan ook, de conclusie dat de financiële en organisatorische situatie meer dan zorgwekkend is moet wel getrokken worden. 

Een tekort van 1.5 miljoen euro over geheel 2021, terwijl de prognose in het najaar van 2021 nog een tekort van 250.000 euro was. Heftig dus, niet zomaar op te vangen en heel zorgelijk.

Een weerstandsratio van 0.42, in schoolcijfers uitgedrukt is dat een vette onvoldoende. Het reservepotje van de gemeente Wijdemeren is vrijwel leeg. En die vette onvoldoende is ook niet even op te halen door een beetje extra je best doen. We moeten weten wat de financiële toezichthouder vindt, de provincie Noord Holland. Wat hebben we te verwachten of te vrezen? 

Reden voor PvdA/GroenLinks om samen met De Lokale Partij een interpellatiedebat aan te vragen voor de geplande raadsvergadering van donderdag 21 april 2022. Hoe is het zo gekomen, wat is er aan gedaan, waarom is de gemeenteraad niet beter geïnformeerd en vooral, moeten we nog meer verwachten?  

Voordat er zinnige gesprekken gevoerd kunnen worden over de komende vier jaar is het van belang dat de feitelijke situatie bekend is. Wie ook de nieuwe coalitie gaan vormen, zonder kennis van zaken over de huidige situatie wordt het niks.

Dus op naar het debat van 21 april 2022. In de openbaarheid. We willen weten hoe het zit. Zodat we verder kunnen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *