In Memoriam Wim Kozijn (1940 – 2024)

Wat verdrietig te horen dat Wim Kozijn is overleden. Jarenlang lid van onze partij, de PvdA. Trotse oud-burgemeester van ‘s Graveland. Altijd betrokken bij onze gemeente. En bij onze partij.

Wim was niet de allerjongste meer. En soms had z’n gezondheid een beetje hulp nodig. Maar zijn overlijden komt toch volstrekt onverwachts. 

Wim was een echte burgemeester; betrokken, bevlogen, hij was er voor iedereen. Onze partijgenoten uit zijn ‘s Gravelandse periode kunnen smakelijk vertellen over die tijd. Over hoe Wim het College voorzat en over zijn opvattingen over de fusie tot Wijdemeren.
Wim vertelde graag over zijn ‘s Gravelandse jaren, altijd met veel gevoel voor de inwoners én met humor en relativeringsvermogen.

Ook na die fusie bleef hij zeer betrokken bij onze gemeente. En bij onze partij. 
Hij was een getalenteerd schrijver en zat nooit verlegen om onderwerpen uit zijn veelbewogen leven. Over zijn moeilijke tijd in Nieuw Guinea, over zijn periode als onderwijzer, over kunst en in het bijzonder over de exposities in De Oude School. En over ‘s Graveland en zijn rijke historie.

Wim was een bijzonder mens, bepaald geen grijze duif. Hij was betrokken, geïnteresseerd, humoristisch, scherp en lief. Al mocht van die laatste eigenschap niet iedereen in gelijke mate meedelen.
Onze aandacht gaat vooral uit naar Tonke, zijn vrouw. Van jongs af aan waren ze samen. Tot gisteravond. Na een mooie dag was het opeens over. Onvoorstelbaar snel gegaan. 

We zullen Wim missen. 

Namens het bestuur PvdA Wijdemeren,

Lia Moote, voorzitter

Namens de fractie PvdA/GroenLinks Wijdemeren,

Wilna Wind, fractievoorzitter 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *