Even voorstellen: Wilna Wind

November 2022. Wat is er veel gebeurd  sinds de installatie van de nieuwe raad en het college. Ontzettend jammer dat onze wethouder Stan Poels gestopt is. We hebben respect voor zijn keuze maar we missen hem nog steeds. Gelukkig is op 15 november zijn opvolger Maarten Hoelscher geïnstalleerd. Een ervaren politicus en wethouder, en bekend met de regio. We hebben er alle vertrouwen in dat we in Maarten een waardig opvolger voor Stan gevonden hebben.

Daarmee is PvdA-GroenLinks Wijdemeren weer op sterkte. En dat is hard nodig. Wie het lokale nieuws een beetje volgt weet dat er in onze gemeente heel veel werk aan de winkel is.

De eerste klus wordt nu de begroting. Grote tekorten. We zullen er alles aan doen om de voor ons belangrijkste punten uit het coalitieakkoord waar te maken: huis op orde, zorg voor de mensen die dit het meeste nodig hebben, investeren in duurzaamheid en waar mogelijk bouwen voor sociale huur en koop.

En dan zijn we er nog lang niet. De gemeentelijke organisatie staat op omvallen, met alle risico’s van dien voor de dienstverlening aan onze inwoners. Alsmaar doorgaan met teveel vacatures en dure inleen eist zijn tol.

Het preventief toezicht van de provincie is onder deze omstandigheden onvermijdelijk. Een stevig gesprek in de raad over de toekomst van onze gemeente eveneens. Geen taboes van onze kant. Alle middelen zijn voor ons ondergeschikt aan een goede en betaalbare dienstverlening aan onze inwoners. De mensen die het het hardste nodig hebben, staan bij ons voorop.

Ik zal u onder meer vanaf deze plek regelmatig op de hoogte houden van de gang van zaken en van de inbreng van onze fractie daarbij.

En: uw reactie is altijd welkom!

Neem contact op met Wilna