Even voorstellen: Henrieke Abrahamse

Groter denken, kleiner doen
(Herman Tjeenk Willink)

Geboren in de dynamische stad Rotterdam, woon ik vanaf mijn 10de jaar in Kortenhoef. De overgang naar de kleinschaligheid van een dorp was even wennen, maar heb ik snel omarmd; de ruimte, de stilte, het groen, de gezellige omgang met mensen.

Opgegroeid in een ARP-/ CU-gezin, heb ik betrokkenheid en daadkracht in het zorgen voor elkaar en de wereld waarin we leven, als voorbeeld meegekregen.

Na vele jaren beleidsmatige functies in de bibliotheekwereld en het onderwijs, heb ik er bewust voor gekozen om nu te werken in het sociaal domein, bij Het Maatjesproject Gooi en Vechtstreek, zodat ik dichter bij mensen kan staan. Jarenlange betekenisvolle mantelzorg voor familie was de aanleiding daarvoor. Het Maatjesproject vult de (landelijke) politieke leemtes in de aandacht voor nieuwkomers, ouderen, mensen met GGZ-achtergrond, kinderen en jongeren. Daar ligt de verbinding met mijn ambities bij GroenLinks. Want behalve mensen persoonlijk bijstaan, ontstaat dat toch weer de wens om beleid positief te beïnvloeden.

Vanaf de start ben ik GroenLinks trouw, in het najaar 2021 ben ik actief geworden voor de fractie in Wijdemeren.

Als raadslid wil ik gemakkelijk benaderbaar zijn, zorgvuldig in de communicatie, gericht op inhoud en kwaliteit, de focus leggen op verbinding en constructieve samenwerking met andere partijen. Daarbij leg ik alle voorstellen die de raad passeren langs de lat van groen en sociaal. Uiteraard is er de ambitie om, samen met de fractie, onderwerpen te initiëren en agenderen.

Al meer dan 40 jaar deel ik het leven met Joost en we zijn heel trotse ouders van een zoon en dochter, die genieten van het studentenleven in Utrecht. In mijn vrije tijd ben ik een lezer, luister graag podcasts, houd ik van klassieke muziek, het theater en mijn vrienden. Om het hoofd leeg te maken, fiets of wandel ik dagelijks.

Speerpunt:

  • Sociaal Domein

Neem contact op met Henrieke

Telefoon: