Even voorstellen: Claudia Lipschitz

Er zijn maar zelden snelle oplossingen, alles wat de moeite waard is vergt een beetje tijd (Pete Seeger, Maple Syrup Time)

Sinds 2002 ben ik lid van GroenLinks en in 2006 ben ik actief geworden binnen GroenLinks Amsterdam. Eerst als commissielid en raadslid in de stadsdeelraad Zuideramstel waar ik mij heb ingezet voor de portefeuilles milieu, klimaat, groen en openbare ruimte. En van 2010 tot eind 2015 als algemeen bestuurslid bij de GroenLinks afdeling Amsterdam Zuid.

Dichter bij de natuur wonen was al heel lang een droom en na 33 jaar in Amsterdam, wonen mijn man en ik sinds eind 2019 met veel plezier in Loosdrecht op loopafstand van bos en hei. Duurzaamheid, energietransitie en energiearmoede zijn belangrijke thema’s, ook lokaal hier in de gemeente Wijdemeren. Daarom ben ik al vrij snel na de verhuizing energiecoach geworden bij de Energiecoöperatie Wijdemeren. En nu mag ik mij als commissielid de komende 4 jaar inzetten voor een mooier, groener, duurzamer en socialer Wijdemeren.

Zoals zo velen, maak ik mij zorgen over de grote uitdagingen en complexe vraagstukken waar we voor staan. Klimaatverandering, vluchtelingencrisis, energietransitie, en nu de oorlog in Oekraïne om er maar een paar te noemen. Belangrijk voor mij is daarom werken aan zaken waar ik mijn steentje aan kan bijdragen om met veel kleine stappen noodzakelijke veranderingen te bewerkstelligen. Zo kunnen wij allemaal meehelpen om aan een betere wereld te bouwen. Die betere wereld begint lokaal, in de lokale politiek die de mensen raakt met wie we leven in dezelfde buurt, in dezelfde gemeente.

Speerpunten

  • Duurzaamheid
  • Milieu
  • Energietransitie
  • Klimaatadaptatie
  • Natuur en groen

Neem contact op met Claudia